Negacionisme cínic

barres

Sovint s’acusa a les persones que pensen diferent de la majoria de tenir un enfocament distorsionat de la realitat, de viure en una realitat paral·lela a la que tothom viu. Moltes vegades, lluny de rebatre els arguments davant la naturalització de les posicions, les adoptem com una cosa normal, lògica i fins i tot respectable. El xoc de realitats i distorsions es trenca quan es nega la major s’obceca a servilismes propis o aliens, a fetitxes i mantres en definitiva infranquejables fins i tot per aquells que volen enfortir arrels tan frondoses com poden ser les de la convivència. Es pot negar la major i afirmar-la essent conscients dels riscos. El que no es pot fer és enganyar i tractar amb cinisme a qualsevol atisbe de pluralitat; minimitzar un clam, una expressió, una queixa, una PSC  PP Y UDC CALIFICAN EL PACTO DE TARRAGONA FIRMADO HOY DE  NO IDEOLOGICOveu disconforme. Continuant així, tinc un enfocament distorsionat de la realitat si penso que visc en una ciutat -Tarragona- governada per un partit demofóbic, ingenu i barroer? Un partit -el de l’alcaldia- demofóbic a tots els nivells, que fa desviure i desgoverna al seu antull sense sentir als seus ciutadans. La desnaturalització de la seva política ha quedat reflectida en un sectarisme ranci, de majories silencioses que emparen el més absolut dels drets: el de decidir. I el segrest d’aquest dret per desgràcia no és patrimoni únic de Tarragona, sinó també dels propis aparells dels partits que els gestionen a partir de capritxos i no de realitats.

Dic un partit -el de l’alcaldia- ingenu perquè enganya als seus votants, no només als seus rivals, tractant-los a tots com a imbècils. Cal ser molt limitat de mires per vendre un programa federalista quan es governa amb la dreta, i riuen les gràcies i es rifa el suport al mateix partit amb una postura tan antagònica com les teories federals i vertebradores que tenen en cartera per a l’estat espanyol. Els mateixos regidors, militants, que advoquen l’amor per la terra dels seus pares i avis són incapaços de vendre el federalisme 1487865024846en les seves arrels. Fora d’aquí, el federalisme és una quimera i un invent de mal gestor. I creure que la solució a tot és reestableixer un Estatut esquilat és veure que en deu anys no han entès gens i una manca d’habilitat i sensibilitat política supina.

Dic un partit -el de l’alcaldia, remarco- barroer perquè juga, manipula amb l’herència de la institució democràtica a la qual diu representar i utilitza les infraestructures patrimoni de la ciutat al seu antull, desqualifica al que pensa diferent -curiós, com fa l’altre partit amb el que comparteix govern municipal- i es mofa que es posi en escac el règim del setanta-vuit, aquell status quo del que ells es van tornar còmplices traint la seva ideologia. A sobre que el nostre alcalde -o alcoholde– és un ésser invisible, opac al nivell de l’ajuntament i amb la curiosa perspectiva de veure més prioritari la promoció i el consum de begudes alcohòliques a la nostra ciutat que no actuar concorde als ciutadans i els seus drets.

Tarragona és una ciutat comandada per uns grups parlamentaris amb grans dèficits democràtics i estructurals, que són incapaços de gestionar les necessitats dels seus ciutadans i d’impulsar polítiques que insuflin energia a una ciutat tan destrossada i falta d’autoestima com la nostra. I és així: a Tarragona hi ha un “efecte viagra” per Sant Magí, la Tecla i ja… I si ho sumem a un equip de govern que porta mesos embolicat en una bandera, tapant les seves mancances amb ella, actuant al límit de la decència vers la seva ciutat.

Potser ho recordo: accepto i entenc la pluralitat com una cosa positiva i enriquidora, perquè dues veus transmeten més saviesa que un monòleg. El que no tolero és que ens silenciïn i a sobre, ens tractin d’imbècils.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s