El discurs de la bandereta

f16a592a-7d31-4965-a8fd-950d070a2dc5

Avui l’Ajuntament de Tarragona governat per l’esquerra, ha votat en contra de cedir espais municipals per realitzar el referèndum del primer d’Octubre. Un referèndum que té marc legal i que comptarà amb supervisió internacional perquè no es converteixi en una altra botifarrada (concepte compartit per ultradetrans, cunyats i esquerrans del govern municipal) com la del nou de novembre de dos mil catorze. L’Ajuntament de Tarragona, una vegada més, anteposa interessoss del seu partit davant altres secundàries -al seu parer- com són la seguretat ciutadana, l’impuls d’iniciatives socials, la corrupció o la neteja de determinades zones de la ciutat -hi haurà tarragonins de primera i de segona?- o el suïcidi econòmic i ridícul internacional dels Jocs del Mediterrani.

Per a alguns la democràcia és votar cada ics temps: els mateixos alguns als que treure’ls fora del limitat esquema mental de la democràcia espanyola els hi produeix una patinada neuronal bastant curiosa. De sempre m’han ensenyat la màxima de la democràcia és debatre, parlar, estar obert a entendre i a cedir per al guany comú. Cedir pot entendre’s com un exercici de feblesa, però també com una oportunitat per a la pluralitat, l’acord i l’entendiment. Aquells que titllen de violents als qui es planten a la Casa de la Ciutat -recordem, l’ajuntament- per mostrar el seu desacord i ser escoltats davant d’un govern municipal sord; aquells quals utilitzen el victimisme per manipular i desqualifiquen amb barra lliure a qui pensa diferent tenen un lleuger dèficit d’aptituds democràtiques i tolerància.

Avui, el mal anomenat partit socialista, no només ha votat en contra dels ciutadans de Tarragona, sinó dels de Catalunya. Un símil: han decidit posar-se en la radicalitat conservadora com van fer Nelken i Kent amb el dret a vot femení en la República; han vetat que una part considerable de la ciutadania triar el seu futur. I Tarragona pot ser una ciutat morta en molts àmbits però mai oblida si no l’obliguen per la força a fer-ho. Manipular el discurs de la bandereta per tapar incompetències  és una jugada rodona que no taparà les vergonyes a nivell local i nacional dels regidors del govern de la Plaça de la Font.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s